Yeni Dünya Vakfı Iğdır Temsilciliği ile aralarında İHH ve TÜGVA temsilciliklerinin de bulunduğu grup tarafından, Doğu Guta topraklarında uygulanan zulme karşı basın açıklaması yapıldı.

YDV Iğdır Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yusuf Altuntaş ve gençlik lideri Şahin Arsakay’ın koordinatörlüğünde bir araya gelen topluluk adına basın açıklaması okundu. Esad rejimi için uluslar arası toplumun kınamaktan öteye geçip önemli yaptırımları devreye sokmaları gerektiğini vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Beşşer Esad rejiminin kuşatması altında 4 yıldır can çekişen Doğu Guta toplu mezara dönüşmek üzere. İlk olarak 2013 yılında sarin gazıyla vurulan bölgede son 3 ayda 700 den fazla kişi hayatını kaybetti. Adeta yeni bir Srebrenitsa katliamının yaşandığı Doğu Guta’da son 3 gündür Esad rejiminin aralıksız bombardımanları sonucu 58’i çocuk 42’i kadın olmak üzere toplam 368 sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda 17 Hastane olmak üzere 22 sağlık merkezi hedef alındı. İlaç bulunmuyor. Hayatını kaybeden yaralıların sayısı her geçen gün artıyor ve Dünya suskun. Nereden ve hangi görüşten olursa olsun ortada işlenmiş bir insanlık suçu ve bir vahşet vardır. Geçtiğimiz gün Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Doğu Guta’da 400 bin sivilin yeryüzünde cehennemi yaşadığını belirtmişti. Aynı Birleşmiş Milletleri’nin tavrı neden bu zulümleri tanımaktan öteye geçmiyor. Neden katledenler Müslümanlar olduğunda 3 maymunu oynuyorlar. Dünya’ya kendi yaşayışlarını ve düşüncelerini medeniyet olarak servis eden Batı, söz konusu menfaatleri olduğunda çıkarlarını insan kanından değerli görüyor.”

Basın açıklamasına YDV Iğdır Gençlik Kolları Başkanı Halil Ibrahim Yiğit ve Kadın Kolları Başkanı İlknur Karadeniz, ekipleriyle birlikte katıldılar.

1520006328428 1520006298792 1520006385008 1520006526832

Bir Yanıt bırak