X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Genel Merkez >

HOLLANDA'DA SALDIRIYA UĞRAYAN KARDEŞLERDEN VAKFIMIZA ZİYARET

Hollanda’da, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan ve polisin saldırıları sonrası yaralanan Trabzonlu üç kardeş, Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Bakan Sayan’ın tam 7 saat boyunca aracında mahsur bırakıldığı, konsolosluk yetkililerinin binadan çıkarılmadığı, bina önüne gelen Türk vatandaşlarına köpeklerle saldırıldığı, Polisin silahlı müdahalelerde bulunarak en son OHAL’in ilan edildiği olaylarda yaralanan Hüseyin Kurt, Halil İbrahim Kurt ve Rasim Kurt kardeşler, Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmışlardı.
Boynunda iki kırık bulunan ve köpeklerin bacaklarını ısırdığı görüntülerle hafızalarımıza kazınan Hüseyin Kurt, Hollanda ordusundan emekli subay olan ağabeyi Halil İbrahim Kurt’un cansız bir şekilde kaldırım kenarında yattığını görünce şoka girdiğini söyledi. Bakan Sayan’a destek olmak için verdiği mücadele ile ekranlarda izlediğimiz ve başına aldığı ağır darbe ile yere yığılarak bilinci kapanan Halil İbrahim Kurt’un en büyük ağabeyleri olduğunu belirten İbrahim Kurt, “Ülkemizle ve milletimizle gurur duyuyoruz. Nerede olduğumuz önemli değil, gerektiği zaman yine sahip çıkarız” diye konuştu.
Genel Merkez Kurumlar ve Uluslararası İlişkiler Komisyon Üyesi Kurtuluş Siner’in eşlik ettiği ve Genel Merkez görevlileri ile Mezunlar Komisyonu Başkanı Yavuz Çimen ile de bir araya gelen Kurt kardeşlere, ziyaretin anısına plaket ve vakıf yayınları takdim edildi.
1
2