Biz Bir Aileyiz (BBA) Hami buluşması, Üsküdar Belediyesi Mavi Salonda gerçekleşti.

Yeni Dünya Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen programa, Genel Başkan Mahmut Göksu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra; BBA Proje Koordinatörleri, Hamiler, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile genel merkez çalışanları katıldılar.

Akşam yemeğinin ardından Beyazıt Cami İmamı Mehmet Düman Kuran-ı Kerim okuması ile program başladı. BBA Proje Koordinatörü Ali Turay Atabey, kısa bir selamlama konuşması yaparak daha sonra proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Biz Bir Aileyiz Projesinin Yeni Dünya Vakfı’nın en önemli faaliyetlerinden olduğuna vurgu yapan Atabey, “Aslında bu proje ile bir nevi Peygamber efendimizin de buyurduğu gibi hayırlı bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Proje kapsamında gençlerimizle bir baba, anne, kardeş, arkadaş gibi bağ kurmanın hayırlı olacağını düşünüyorum. Proje ile amaçladığımız bir diğer husus da; yaptığımız çalışmaların vakfımıza aktarılmasıdır. 12 koordinatör ve 64 Hami belirledik. Her bir Hami sorumluluğunda olan öğrencilerle ilgilenirken, koordinatör arkadaşlarımız da gruplar halinde Hami ve öğrencileri koordine ediyorlar.

Ayrıca geçtiğimiz yıllarda hamilerimizin yaptıkları faaliyetleri de bir havuzda toplayıp faydalanmaları için hamilerimize sunduk. BBA Projesinin ivme kazanması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ERBAY: BİZ BİR AİLE OLMAK İSTİYORUZ

Atabey yaptığı bilgilendirmeden sonra bazı öğrenci hamilerini kürsüye davet ederek, tecrübelerini aktarmalarını rica etti. İlk olarak söz alan Dr. Halil İbrahim Erbay, 3. Dönem hamilik yaptığını ifade etti. Öğrencilere vakıf ortamında yalnız olmadıklarını ve kendilerini değerli hissettirmeye çalıştıklarını söyleyen Erbay, “Ulaşmak istediğimiz hedefi, projenin adına verdik. Biz bir aile olmak istiyoruz ve projemizin adı da bu zaten. Projemizde yıllardır çok farklı tecrübelerim oldu ve küçük bir ikramın, takdirin, arayıp hal hatır sormanın faydasına şahitlik ettim. Elbette herkesin kendi üslubu ve yoğurt yiyişi var. Her hami farklı sonuçlar ve tespitler ortaya çıkaracaktır. Bu da bir zenginliktir. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Serpil Zeynep Öz ise 4 yıldır hamilik yaptığını projede severek görev aldığını vurguladı. Sorumlu oldukları 5-6 öğrenci ile aile gibi olduklarını vurgulayan Öz, “Kahvaltılar, geziler ile bir araya gelip kaynaşmış oluyorduk. Abla ve abileri de geliyordu ve böylece ailelerini de tanıma imkanımız oluyordu. Geleceğin anne ve babaları bu gençlerimiz olacak. Tecrübelerimizle onların sağlıklı ve doğru bir yaşantı kurmalarına destek olabilirsek aslında bir anlamda kendi geleceğimizi garanti altına almış olacağız” şeklinde konuştu.

Hamilerin konuşmalarının ardından öğrenciler de söz alarak, proje hakkında düşüncelerini ifade ettiler. 3 yıldır Yeni Dünya Vakfı’nın içerisinde olduğuna değinen Şehir Üniversitesi öğrencisi Salih Şahin, “3 yıl önce Kefken kampında vakfımızla tanıştım. Geçtiğimiz sene Hatice Gökçe ve Mustafa Gökçe benim hamimdi. Birlikte çok fazla zaman geçirdik ve bir süre sonra kendi ailem gibi oldular. Gurbette okuyan bir öğrenci olarak bu sıcaklığı yakalamış olmak, tarif edilemez bir duygu” dedi.

İstanbul Üniversitesi Medya ve İletişim öğrencisi Abdullah Galive Fuad da, Yeni Dünya Vakfı ile Kefken kampında tanıştığını söyleyerek, “2015 yılında Türkiye’ye geldiğimde vakıfların ne olduğunu bilmiyordum. Vakfımızı Kefken kampında tanıdım ve çok bağlandım. Ailemin yokluğunu hissetmiyor, çok mutlu ve huzurlu oluyorum. Gerçekten Allah hepinizden razı olsun. Bu projeyi düzenleyen vakfımıza ve bu akşam bizleri misafir eden Üsküdar Belediyesine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmasını yaparken oldukça duygulandığı görülen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Sümeyye Topçu ise “Yeni Dünya Vakfı, aile kavramını bana her anlamda tattırıyor. Ben konu aile olunca daha da hassaslaşıyorum. Hamiliğimi yapan Gökçe ailesi, benim için çok özel… Bir şey olduğunda annemi değil de artık hamimi arıyor oluşum, bu projenin ve vakfımızın önemini ifade etmek için yeterlidir sanırım” diye konuştu.

“HEPİNİZ ÇOK BAŞKASINIZ..”

Son olarak kürsüye çıkan mezun öğrencimiz ve şuan Şanlıurfa’da öğretmenlik yapan Emine Sena Güllüce, “Vakıfla tanışalı 4 yıl oldu. İlk hamim Nurdan Odabaşıoğlu’ydu ve birlikte çok şey paylaştık.  Birkaç aydır İstanbul’da değildim ve vakıftaki tüm ablalarımı çok özledim. Bugün bu toplantıda onları da görmek beni çok duygulandırdı. Şanlıurfa’ya 45 km. uzaklıkta bir köyde öğretmenlik yapıyorum. Okulda çok eksiğimiz ve sıkıntımız var. Çocukların çoğu okula terlikle gidip geliyorlardı. Biz resmi makamlardan yardım talep ettiğimiz kırtasiye yardımı gönderildi. Ama çocukların temel ihtiyaç eksiği vardı. Ne yapayım diye düşünürken Yeni Dünya Vakfı whatsapp grubumuza yazdım. Adeta seferber oldular. Şuan anlatırken bile o anki kadar duygulandım. Hepiniz inanın çok başkasınız, teşekkürler” dedi.

Programda vakfımız Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir de, misafirlere kısa bir selamlamada bulundu.

“BU PROJEDE SADECE SEVGİNİZİ VERMENİZİ İSTİYORUZ”

Programın kapanış konuşmasını ise Genel Başkan Mahmut Göksu yaptı. Kısaca projeden ve vakıf çalışmalarından bahseden Başkan Göksu, “Temel faaliyetlerimizden biri burs vermek.  Ayrıca birçok etkinlik ve kamplar düzenliyoruz. Bu proje ise hepsinden farklı olarak benim için şu manaya gelmektedir; Kimi insan vaktini, kimi nakdini, kimi enerjisini vakfa veriyor. Ama bu projede verecek şey, sevgi… Sizden bu gençlere sevginizi vermenizi istiyoruz. Birlikte gülmeye, ağlamaya varsanız ne ala… Mesela yaşananlardan örnek vereyim; Gençlerimizden biri evlenecek ve hamisinden gün istiyor. Hamisinin müsait olduğu güne denk getirmek istiyor düğününü ve ona göre planlıyor. Bağı ne güzel kurmuşlar değil mi? Bu işin özünde sevgi, ilgi, fedakarlık ve feragat vardır. Gençlerin gönül dünyasına, zihin dünyasına dokunmak var. Eski yeni tüm hamilerimize teşekkür ediyorum. Bize kapılarını açan Üsküdar Belediyemizin değerli Başkanı  Hilmi Türkmen’e de teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

IMG_3545

_MG_3459
IMG_3515
IMG_3428