Genel Merkezimizde Sertifika Heyecanı

Vakfımızda 12 hafta boyunca devam eden ‘Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nun bu dönemki öğrencileri başarı sertifikalarını yazarların ve şairlerin ellerinden aldılar. Eğitmenliğini Edebiyatçı Yazar Mehmet Nuri Yardım’ın üstlendiği kursun sertifika töreni vakfımızın genel merkezinde düzenlendi. Programda toplam 15 öğrenciye ‘Eğitim Sertifikası’ verildi. Törene yazarlar ve kursun eski mezunları da katıldı. Öğrenciler kaleme aldıkları edebî metinleri seslendirdiler. Ardından da büyüklerinin konuşmalarını, tavsiyelerini dinleyip armağanlarını ve sertifikalarını yazarların elinden aldılar. Programda bulunan Keçiören eski Belediye Başkanı Mustafa Ak da bir öğrenciye belgesini verdi. Kursa geçen yıllarda devam eden romancı Serdar Üstündağ, “Kalem Diyor ki” başlıklı yazısını okudu.
Törende konuşan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, amaçlarının edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak olduğunu belirterek yazı hayatına cesaretle atılan gençleri tebrik etti ve bu kursun faydalı neticeleri olacağına inandığını söyledi. Kursun eğitmenliğini yapan Mehmet Nuri Yardım ise yazı ve edebiyat hayatında sabır, çalışma ve gayretin önemli olduğunu belirtti. Yardım, “Ancak çok okumak gerekiyor. Okuduktan sonra yazmak lâzım. Edebiyat hayatı, uzun ve zahmetli bir maratondur. Bıkmadan usanmadan okumak ve yazmak gerekiyor. Başarı arkasından gelir.” dedi.
Törene iştirak eden yazar ve şairler, Aysen Akdemir, Şerif Aydemir, Şakir Kurtulmuş, Nurettin Taşkesen, Harun Yöndem, Mahmut Topbaşlı, Filiz Çırpıcı, Yaşar Eriş ve Mehmet Cangir, kurstan mezun olan öğrencilere belgelerini verirken onlara yazı hayatlarında başarılar dilediler ve “Asıl imtihan şimdi başlıyor. Bıkmadan usanmadan okumanız ve yazmanız gerekiyor. Usta yazarları defalarca okumak gerek. İnşallah hepiniz yetişecek ve gelecekte edebiyat dünyamıza kıymetli eserler bırakacaksınız.” dediler. Yaklaşık iki saat süren program, hatıra fotoğraflarının çekimi ile ile son buldu.

IMG_3902