Yeni Dünya Vakfı >

Gelirin yüzde 95'i burs olarak ödeniyor

IMG_4090
Daha sonra bir sunum yapan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çokyaşar, vakfın gelir ve giderleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

Vakgın amacını, “Gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, kültürlü, bilgili, ahlaklı, yeniliklere açık, aydın birer şahsiyet olmalarını sağlayarak milletimizin huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak” olarak sıralayan Çokyaşar, 2014 yılında burs için 11 bin civarında müracaat olduğunu,  ve 1453 kişiye burs verildi.
Burs olarak öğrencilere aylık, 217.950, yıllık ise 1.743.600 lira ödendiğini kaydeden Çokyaşar, “Sağladığıızın kaynağımızın yüzde 95’ini burs ödemelerinde kullanıyoruz. Şeffaf bir gelir ve gider tablomuz var” dedi. Projeler konusunda da bilgi veren Çokyaşar, seminer ve konferanslar ile bülten çalışmaları, ziyaretler, geziler ve diğer faaliyetler konusunda açıklamalarda bulundu.