X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Haberler >

GELENEKSEL KEFKEN KAMPI SONA ERDİ

Her yıl yeni eğitim döneminin başlangıcında düzenlenen Yeni Dünya Vakfı Geleneksel Kefken Kampı, bu sene 10-13 Eylül tarihleri arasında erkek öğrenciler, 13-16 Eylül tarihleri arasında ise kız öğrencilere yönelik düzenlendi. Kampa Türkiye’nin en genç milletvekili Rümeysa Kadak da katıldı.
Her yıl farklı bir konsept ile gerçekleştirilen Kefken kampımızda 2018-2019 dönemi için kamp teması oluşturulmadı ve öğrencilerin kısa bir tatil yapmalarına imkan sağlandı. Yoğun ve stresli geçen bir yılın ardından havaların sıcak olmasını da fırsat bilen gençler bol bol denize girdiler, doğa yürüyüşleri, oryantiring ve spor müsabakaları yaptılar.
10-13 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Giresun, Kırıkkale, Kocaeli Başiskele ve Iğdır’dan gelen erkek öğrenciler 3 gece 4 gün kamp yaptılar. Her gün sabah namazının ardından doğa yürüyüşü ve kahvaltı ile güne başlayan gençler, sosyal aktivitelerin yanı sıra Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun ile 12 Eylül’ün yıl dönümünde darbeler konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler. Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı ve 22.23 Dönem Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım’dan ise “Türkiye-Dünya ve Yeni Türkiye-Dünya” üzerine açıklamalarını dinlediler. Ayrıca Yeni Dünya Vakfı Giresun Temsil Heyeti Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk de kampımıza katılarak “Siyaset ve Sanat” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Milletvekilliğinin yanı sıra ressamlığı ile de dikkatleri çeken Öztürk’e söyleşinin ardından YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu tarafından plaket takdim edildi.
Gelenekselleşen Kefken kamplarında gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, “Burada farklı şehirlerden, ülkelerden, din ve renkten kardeşlerinizle bir araya gelerek güzel arkadaşlıkları başlatmış oldunuz. Biz çalışmalarının merkezinde gençliğin olduğu bir vakıfız. Sizler olduğunuz sürece bu vakıf var. O yüzden vakıf faaliyet ve çalışmalarımıza, kamplarımıza katıldığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyor, bu çalışmaların gerçekleşmesi için gayret gösteren vakıf yöneticisi ve çalışanlarımızın çabalarını da takdir ediyorum. Ayrıca katkı ve destekleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kampta ayrıca uluslararası öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı buldular. Düzenlenen futbol turnuvasında ise temsilcilikleri eleyen genel merkez gençlik kolları şampiyon oldu. Vakıf yöneticilerimiz de ara ara gençlerle futbol ve basketbol maçları yaptılar.
Erkek kampına Başkan Göksu’nun yanı sıra YDV Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Üçüncü, Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım, Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın ve komisyon başkanları da katıldılar.
ÜLKEMİZİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ, KIZ KAMPIMIZI ZİYARET ETTİ
13-16 Eylül tarihleri arasında ise kız öğrencilerimiz Kefken’de kamp yaptılar. İstanbul, Bursa ve Kırıkkale’den kampa katılan öğrenciler, birinci gün düzenlenen tanışma toplantısının ardından paintball oynadılar. Akşam yemeğinin ardından sahil yürüyüşüne çıkan kız öğrenciler, ikinci gün ise kampı ziyaret eden Türkiye’nin en genç milletvekili Rümeysa Kadak ile bir araya geldiler. 22 yaşında AK Parti İstanbul Milletvekili olan Rümeyse Kadak, kız öğrenciler ile oldukça keyifli bir sohbetin ardından “Yardım Projeleri” üzerine bir konuşma yaptı.
SİYASET, GENÇLİK VE SOSYAL YARDIM PROJELERİ ÜZERİNE HASBİHAL
Kadak, Yeni Dünya Vakfı Kefken Gençlik Kampında; “Ben bir şeyler yapmak istiyorum ama nereden başlayacağım emin değilim” diyen gençlere seslenerek; “Nereden başlayacağınızı bilmediğiniz noktada aslında bir şeye sahipsiniz, isteğe bir derde! 10 tane sivil toplum kuruluşuna giden arkadaşlar var bunun için. Önemli olan bu değil. Önemli olan bir tane sivil toplum kuruluşuna giden ama 10 proje üretmek, içerisinde yer almak” ifadelerini kullandı.
Yer aldığı projelerden bahseden Rümeysa Kadak, öğrencilerinde yer aldığı projeleri dinleyerek onlara tecrübelerini aktardı. Beraber projelerde yer alabileceklerini söyleyen Kadak, “Bunun için aynı derde sahip insanların bir arada yer alması yeterli. Buraya gelmiş insanlarda dertli olmalı. Bulunduğunuz vakfın çatısı da bunun için en güzel ortamlardan.
Sivil toplumda insanların yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Gönüllü çalışıyoruz, bir karşılık beklemeden. AK Parti dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu. Çünkü sadece Türkiye’nin değil dünyanın da mazlumlarına önem veren, onlar içinde düşünen bir partiden liderden bahsediyoruz. Son olarak diyoruz ki selamı aranızda yayın gençler!” diye konuştu.
Türkiye’nin en büyük sermayesi ve gücünün genç nesil olduğunu ifade eden Kadak, gençliğe yönelik çalışmalarda bulunan Yeni Dünya Vakfı’na teşekkür etti ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kampta gençlik Kolları toplantısı da gerçekleştiren öğrenciler, daha önce vakıf merkezimizde de düzenlenen ebru sanatı üzerine kampta kısa çalışmalar da yaparlarken, düzenlenen matrak spor turnuvası da katılarak keyifli saatler geçirdiler.
3. gün İzmit kent gezisine katılan gençler, SEKA Bilim ve Kağıt Müzesini de gezdiler. Kefken’de bulunan tarihi pembe kayalıklar bölgesine de uğradıktan sonra kapanış etkinliği ile kamp son buldu.
Untitled-16
file