“GELECEĞE BİR ADIM” PROJEMİZ BAŞLADI

Yeni Dünya Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen “Geleceğe Bir Adım Projesi” açılış programı Ankara’da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.
GSB Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında YDV Ankara Şube tarafından hayata geçirilen projenin açılış programı Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlendi.
Ülkemizin farklı şehirlerinden ve yurtdışından Ankara’ya eğitim almak için gelen öğrencilere yönelik sosyal uyum projesi olan “Geleceğe Bir Adım Projesi” kapsamında; Şehir tanıtımı ve entegrasyonu, sosyal diyaloğun geliştirilmesi için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. 10 kız 10 erkek 20 öğrenci ülkemizden, yine 10 kız 10 erkek 20 uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda 40 öğrenciyi kapsayan projede, dört kişilik de gözetmen grubu bulunuyor.
Kur-an’ı Kerim okunması ile başlayan açılış programında Proje Koordinatörü ve YDV Ankara Şube Gençlik Kolları Başkanı olan Zeyit Korkmaz, proje hakkında bilgi verdi. Ankara’ya eğitim görmek için gelen öğrencilerin birbirleri ve şehir ile adaptasyonlarının yanı sıra, kültürel ve sosyal yaşama uyum sağlamaları gibi faaliyetleri kapsayan projenin önemine değinen Korkmaz, “Bu kapsamda; Atatürk Orman Çiftliği, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM Müzesi, Hacı Bayram ve çevresi, Hamamönü, Anıtkabir, Estergon Kalesi ve Keçiören Şelalesi, Mogan Gölü, Beypazarı ve Nallıhan gezileri gibi Ankara’nın önemli ve görülmeye değer, tarihi ve kültürel doku barındıran tüm lokasyonlarına geziler düzenlenecek, buralarda kahvaltılar ve yemekler yenilecek. Ayrıca Eymir Gölünde bisiklet turu da gerçekleştirilecek. Tüm bu faaliyetler ve geziler esnasında sosyal mesaj vermek için “Madde bağımlılığının farkındayız” yazılı görsel materyaller kullanılacak. Biz gençler olarak ve gençliğe hizmet eden Yeni Dünya Vakfı’nın bir parçası olarak, bilinçli, sağlıklı ve örnek gençlerin yetişmesi, toplumumuza ve devletimize faydalı bireyler olabilmek için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bize destek olan, hiçbir imkanı esirgemeyen vakıf yöneticilerimize ve devlet kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Daha sonra YDV Ankara şube başkanı Ali Toköz, vakıf çalışmaları ve şimdiye kadar uygulanan projeler hakkında bilgiler aktardı.
Son olarak Eğitim kültür sanat komisyon başkanı Hüseyin Kazan, kürsüye gelerek gençliğe yönelik bir konferans verdi.
Program fotoğraf çekimi ile son buldu.
DX_hZIHWsAAhYn_
file-2