Yeni Dünya Vakfı genel merkezi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte sürdürülen ‘Şehirlerde Medeniyet, İstanbul’ projesi kapsamında ödüllü fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Gençlerin İstanbul özelinde şehir ve medeniyet kavramlarını idrak etmeleri maksadıyla hayata geçirilen projede, ayrıca gençlerin kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamakla beraber İstanbul gibi bir medeniyet başkentini özümsemeleri de amaçlanmıştır. Bu bağlamda gençlerin gözünden şehir-medeniyet kavramlarının nasıl idrak edildiği fotoğraflarla anlaşılmaya çalışılacaktır.

YARIŞMA KATEGORİ
Yarışma, Sayısal (Dijital) kategoride, Renkli ve siyah beyaz fotoğraf olarak 2 bölümlüdür.

KATILIM ŞARTLARI
· Yarışma; Şehirlerde Medeniyet Projesi katılımcıları ve tüm üniversite öğrencilerine açıktır.
. Yarışmaya katılım ücretsizdir
· Yarışmaya en fazla üç eser gönderilebilir.
· Katılımcı Proje içerisinde çekmiş olduğu ya da 2017-2018 yılına ait İstanbul eserleriyle katılabilir.
· Yarışmaya gönderilen eserler, JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilecektir.
· Katılımcı yarışmaya gönderdiği eser/eserlerin kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerini aldığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Eseri ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir
. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde tarih, katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo vb. bilgiler bulunmamalıdır.
. Yarışmaya katılacak fotoğrafların boyutları 2 Mb’den az olmamalıdır.
. Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.
. Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi işlemi
sehirlerdemedeniyetistanbul@gmail.com adresine olacaktır.
. Yarışmaya katılacak fotoğrafların adı, tarihi ve yeri belirtilmelidir.
. Yarışmacı ad, soyad, üniversite, bölüm ve telefon bilgilerini eksiksiz yazmalıdır.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmanın Başlama Tarihi : 08 Mayıs 2018
Son Katılım Tarihi : 20 Mayıs 2018
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 21 Mayıs2018
Sonuçların Açıklanması : 22 Mayıs 2018
Ödül Töreni ve Sergi : 26 Mayıs 2018

ÖDÜL VE SERGİLEMELER
İlk 3 Sürpriz Ödüller
Birinci Genç Dünya Dergisi Kapak Fotoğrafı
Sergileme (En Fazla 40 eser)

Not: Sergi, Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi Sergi Salonunda gerçekleşecektir.

Yeni Dünya Vakfı

Adres : Alemdar Mah. Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Cd. No:15 Cağaloğlu-Fatih/İstanbul
E-posta : sehirlerdemedeniyetistanbul@gmail.com

FOTO-631x1024