BURSA YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

Bu yaz tarihi bir binaya taşınan ve geniş bir katılımla açılışı gerçekleştirilen Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği, yeni döneme çok sayıda faaliyet ve etkinlikle başladı.
Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun gayretleri sonucu Yeni Dünya Vakfı’nın tarihi başkent Bursa ile buluşması ile birlikte faaliyetlerde artarak devam ediyor. Teşkilat yapılanmasını hızlıca tamamlayan Bursa Temsilciliği, Gençlik Kolları, Kadın Kolları ile vakıf üye ve gönüllülerine yönelik; kültürel, sosyal, eğitsel ve akademik bir çok program düzenliyor.
Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa’da sürdürdüğü faaliyetlerle kente önemli değerler kattığını ifade eden Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara, “Bursa Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Bursa ve Genel Merkezimizin destek ve teşvikleri ile güzel bir takvim oluşturduk. Bursa Koordinatörümüz Mustafa Çay, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımızın da yoğun gayret ve ilgilileri programlarımız gerçekleşiyor.
Kadın Kollarımız için; Kur’an-ı Kerim, Kişisel ve Manevi Gelişim, Tefsir ve Hadis-i Şerif, Güncel İlmihal, Peygamberler Tarihi ve Arapça dersleri düzenliyoruz. Yeni Dünyamızın gençleri için ise; Bir Şahsiyet Bir Medeniyet, Drama ve Karakter Gelişimi, İslam Ölçüleri dersleri veriyoruz. Gözbebeğimiz olan çocuklarımız için ise; Kur’an-ı Kerim, Drama, Karakter ve Değerler Eğitimi, Video ve Fotoğraf Yorumlama dersleri ile kültür gezileri düzenliyoruz. Ayrıca Dr. Akif Haytaoğlu ile Psikolojik-Psikanalitik Edebiyat Okumaları Atölyemiz yoğun katılım ile devam ediyor. Altıncı haftasını dolduran Atölyemizde, her programda farklı bir isim ve kitabın analizi yapılıyor. Bursa bir vakıf ve medeniyet kenti. Tarihe; adalet, hoşgörü ve insana hizmet düsturuyla imzasını atan Osmanlı’nın başkentliğini yapmış kadim bir yer. Bu minvalde kentimize ve insanımıza yakışan, değer katan, o manevi ve kültürel iklimden beslenen programlar ve çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.
Yeni Dünya Vakfı bütün olarak ülkemizin birçok şehrinde, bilinçli ve şuurlu bir gençlik için hizmetlerde bulunuyor. Bu saygın ve kıymetli kurumun bir parçası olduğumuz için bizlerde mutluluk duyuyor ve daha fazla motive oluyoruz” dedi.
4