X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Etkinlikler >

BURSA TEMSİLCİLİĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği, yoğun katılımın olduğu görkemli bir programla açıldı.
Açılış öncesi farklı illerden gelen şube ve temsilciler ile Genel Merkez heyeti, Derebahçe Restoranda düzenlenen kahvaltı programının ardından birlikte Bursa Temsilcilik binasına geçtiler. Temsilcilik hakkında Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara’nın bilgi vermesinin ardından protokolün gelişiyle açılış programına geçildi.
Bursa Osmangazi’de bulunan üç katlı tarihi bir binada kapsamlı ve donanımlı olarak hizmete hazır hale getirilen temsilcilik binası açılışına, Genel Başkan Mahmut Göksu ile Mütevelli Heyet ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bura Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Memursen İl Başkanı Numan Şeker, Yeni Dünya Vakfı şube ve temsilciliklerinden gelen heyetler, Bursa’da faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.
İmam Hatip öğrencilerinin Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan açılış programında ilk konuşmayı Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara yaptı. Temsilcilik binasının hazırlık sürecinde katkıda bulunan herkese ve açılışa katılanlara teşekkür eden Kara, “Hayra hizmet etmek için kurulan vakfımızın Bursa Temsilciliğinin açılış programında bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu toprakların insanları olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme, bu anlayışa sahip olma en önemli kuvvetimizdir. İkincisi ise aynı anlayışta hareket eden, yetişmiş ve nitelikli gençlere sahip olmaktır. Dünyanın ve ülkemizin geleceği gençlerimize emanet edilecektir. İstatistikler, 1900’lü yıllardan itibaren yaşlı nüfus genç nüfusa doğru meylederken, bugün genç nüfusun arttığını ve 2030’dan itibaren ise yine yaşlı nüfusun artacağını göstermektedir. Şehrimize ve ülkemize gençlerimizin eğitilmesi, ikame edilmesi hususunda katkımız olduğu sürece kendimizi huzurlu hissedeceğiz. Bugün bizim daha çok konuşmaktan ziyade, faaliyet ve icraata ihtiyacımız var. Bu anlamda bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkesin, açılışımıza gelerek gelecekte de yapacağımız faaliyetlerde desteklerini esirgemeyeceğini umuyor ve biliyorum” diye konuştu.
“YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN, BURSA’DAN KALKACAK İNŞALLAH”
Daha sonra kürsüye çıkan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Bursa’nın Osmanlı’dan günümüze bir medeniyet beşiği olduğunun altını çizerek “Çok kıymetli konuklar ve Bursalılar ile birlikte bu açılışı gerçekleştirme imkanı buluyoruz. Bursa’nın bir vakıf cenneti olmasından, hayırda yarışan insanları ile bu değerlerimize sahip çıkacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Bu manada şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
Vakıf medeniyetinin en yüksek seviyelere çıktığı noktalar, Selçuklu ve Osmanlı’dır. Osmanlı’da da Bursa’nın ayrı bir yeri ve önemi vardır ve Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiştir. Dünya’nın keşfedilmiş topraklarının 3’te ikisine hükmeden Osmanlı’nın yükselişi Bursa’da olmuştur. Biz de yiğit düştüğü yerden kalkar düşüncesiyle, Bursa’da vakfımızın bir temsilciliğinin olmasını çok önemsedik. Bugün Bursa Temsil Heyeti Başkanımız Tahsin Kara ve ekibinin bu işi ne kadar ciddiyetle ve titizlikle sürdürdüklerini görmüş olduk. Güzel bir konumda, tarihi dokuya uygun güzel bir bina da, iyi bir ekiple Bursa’da vakfımızı temsil edeceklerine, kurumsal çalışmalar yapacaklarına şahitlik ettik. Çok hayırlı, çok kalıcı hizmetlere vesile olacaklarına şüphemiz yok, ama bu hizmetlerde ben varım diyen herkese kapımız açıktır. Vakfımızın temelinde gençlik vardır, gençliğe hizmet vardır, eğitim vardır. 1996 yılında kurulan ve 21.yılına giren Yeni Dünya Vakfı, 28 Şubat’ın ayak sesleri sonucunda, hukuksuzlukların, yanlışlıkların, ötekileştirmelerin yoğun olarak yaşandığı bir dönemde bir özlem olarak; hakkın, adaletin, rahmetin, bereketin hakim olduğu bir dünyanın özlemiyle kurulan bir vakıftır. Bugün bu özlem belki de dünden daha fazladır. Ülkemizin ve İslam coğrafyasının yaşadığı zorluklar, bu özlemimizi bir kat daha artırmaktadır. O yüzden ben bugün burada olan bulunan bütün vakıf dostlarına, hakkın ve adaletin olduğu yeni bir dünyanın kurulabilmesi için, dünyanın beşten büyük olduğunun gösterilebilmesi için büyük görev düştüğünü ifade etmek istiyorum.
Kurulduğumuz günden itibaren çok çeşitli sosyal kültürel faaliyetler yapmaktayız ve gençlerimize gönül diliyle dokunmak için gayret etmekteyiz. Burs faaliyetlerimiz ve yurt hizmetlerimiz devam ederken, farklı illerde bulunan şube ve temsilciliklerimiz ile ülkemize, ülkemizin insanına ve evlatlarımıza şuurlu, ümmete, millete ve devletimize faydalı bireyler olabilmeleri için hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Göksu’nun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, böyle bir açılışa ve hayır kurumuna ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Güzel bir günde güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Sultanlar şehri, evliyalar şehri, tarih şehri, tüm sokaklarına kitap yazılacak olan Bursa gibi güzel bir şehirde, böyle güzel hizmetler verecek bir kuruluşun açılmasından ötürü mutluyuz. Peygamber efendimizin ümmeti olduğumuz için şanslıyız ve böyle büyük bir medeniyetin evlatları olarak da, millet olarak bir misyona sahibiz. İslam aleminin umudu olan milletimiz, yok edilmek istense de yok olmadı. Allah’a şükürler olsun ki dimdik ayakta duran bu milleti geleceğe taşıyacak olan gençlerin; eğitimli, bilinçli ve vizyoner olmaları için önemli katkı ve çalışmalarda bulunan kurum ve kuruluşlarımız da var. Yeni Dünya Vakfı da bunların arasında önemli bir noktadadır. İnşallah güzel bir bina ve kadro ile Bursamız’da faaliyet gösteriyorlar ve devam edecekler. Başarılar diliyorum, Allah muvaffak etsin” dedi.
“ALLAH’IN EN BÜYÜK EMİRLERİNDEN BİRİ İNFAKTIR”
Allah’ın en önemli emirlerinden birisinin infak etmek, vermek ve hayır için dağıtmak olduğunu vurgulayan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise şunları söyledi; “Değerli misafirler güzel bir günde yeni bir dünyaya açılan kapımız yeni bir kapımız daha oldu. Bizler Türk milleti olarak Müslüman olduktan sonra samimiyetle, büyük bir aşkla dinimizin gerekliliklerini yerine getirmek için çabalamış bir ecdada sahibiz. Milletimizin bu heyecanı ve aşkı, Allah’ın her emrinin neredeyse bir müessesenin, bir kurumun kuruluşuna vesile kılmış. Muhtemelen vakıf da bu heyecan ve aşktan doğan bir kurum. Yolda kalmış, kanadı kırık leylekler için bile, lokantalarda çanak çömleği kılan aşçılar azar işitmesin ve harçlıkları kesilmesin diye bile vakıf kurmuş bir milletiz. Osmanlı’da sayısız vakıf var. Bizim anlayışımız, heyecanımız hep yardımlaşmak ve dağıtmak üzerine olmuştur. Bugün de Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa merkezini açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
“MEDENİYETİMİZİN ÖZETİ, VAKIFLARDIR”
Son olarak kürsüye çıkan İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Anadolu medeniyetinin özetinin vakıf olduğunu ve Bursa’nın bu anlamda bir mücevher gibi parladığını belirterek şunları dile getirdi; “Medeniyetimizi tek kelimeyle özetle diye sorulsa, vakıf demek yeterlidir. Vakıflarımız, değerlerimizi bugünümüze taşır ve yarına taşıyacak olan da yine vakıflardır. İçi doldurulmuş ve ağırlığı olan kurumlardır. Vakıfların esası vermek, dağıtmak, yani vakfetmektir. Bizim inancımızda, bizim geleneğimizde hep vermek, dağıtmak, paylaşmak vardır. Vakıflar, tarihimiz boyunca belediyelerin görevlerini üstlenmiş, o yörenin mahalli müşterek ihtiyaçlarını yerine getirmişlerdir. İkincisi kuruluş amaçlarına matuf olarak, dağıtmış, yardımda bulunmuşlardır. Üçüncü ve aynı derecede öneme haiz görevleri ise siyasal katılımları sağlamışlardır. Yerelde yaşananları, merkeze, o anki yönetime aktarılmasını sağlamışlardır. Bu siyasal fonksiyonu çok önem arz etmektedir. Şuan ki ismiyle sivil toplum örgütlerinin, gönüllü teşekküllerin vazifesini görmüşlerdir. Bu fonksiyonları itibari ile katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsuru olmuşlardır. Yeni Dünya Vakfı’nın da Yeni Türkiye’nin kuruluşunda, inşasında çok önemli bir rol alması arzusunu taşıyorum. Bizim yeni bir duruşa, anlayışa ihtiyacımız var. Yaklaşık 2 milyarlık Müslüman alemi bu entelektüel kuraklıktan kurtulmalı, siyasal çölleşmeden kurtulmalı, zihinlerimiz berrak bir şekilde, kendi büyük medeniyet geçmişi ile yeniden ilişkisini kurmalı. Asırlarca sadece bulunduğumuz yöreleri değil, tüm dünyayı aydınlatmışız. Medeniyetimizi yeniden merkez haline getirecek, ülkemizi ileriye taşıyacak bir aydınlanmayı sağlamak zorundayız ve dünyaya yeni bir şey söylenecekse, bu medeniyetin çocukları söylemeli. İnsanoğlu çok sıkıntılı dönemler yaşıyor ve bizim insanımızın söyleyeceklerine ihtiyaçları var. Gönülden gönüle konuşuyoruz ve hepimiz yeni dünyanın, yeni medeniyetin önemli bir aktörü olarak Yeni Türkiye’yi görmek istiyoruz. Bu anlayışa hizmet edecek bir vakfımız Bursa’da açılışını gerçekleştiriyor, memleketimiz adına tebrik ediyor, hayırlı çalışmalarda bulunmanızı temenni ediyorum.”
Konuşmaların ardından Bursa İl Müftüsü İzani Turan tarafından okunan dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler temsilcilik binasını gezerek, Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara’dan bilgiler aldılar. Program sonunda Genel Başkan Mahmut Göksu, Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri toplantı yaparak Bursa’dan ayrıldılar.
3

Kabul Et