YDV Ankara Şube tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarının ilki Yeni Dünya Kitap & Kahve’de çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Aile ve Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’nın yanı sıra siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda davetli iftar programımızda bir araya geldiler.

YDV Ankara Şube Komisyon Başkanı Hüseyin Kazan’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında açılış konuşmasını YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz yaptı. Geleneksel iftar programlarında vakıf dostları ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Toköz, “Her Ramazan ayında düzenlediğimiz geleneksel iftar programlarımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Farklı farklı illerdeki temsilciliklerimizde ve İstanbul’daki genel merkezimizde iftar programları düzenliyoruz. Siz kıymetli vakıf dostları ile öğrencilerimizi, ülkemizin gençlerini buluşturmak tarif edilemez bir mutluluk. Allah, daha nice programlarda buluşmayı nasip etsin” diye konuştu.

Toköz’ün ardından YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu da bir selamlama konuşması yaptı. Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayan YDV Başkanı Göksu, “Hamdolsun böyle mübarek bir günde, böyle güzel bir kitle ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Vakfımızın programlarına, davetlerine, faaliyetlerine yönelik teveccüh bizleri, vakfımıza gönül vermiş kardeşlerimizi ziyadesiyle memnun etmektedir, heyecanımızı artırmaktadır. Bildiğiniz üzere kurulduğu 1996 yılından itibaren vakfımız; Devletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, dava şuuruna sahip, donanımlı gençler yetiştirmenin her zaman gayreti içerisinde oldu ve olmaya devam edecek. Bugün 19 ilde şube ve temsilciliği bulunan, 15’i aşan yurt sayısı ve yaklaşık 1500 burs verdiği öğrencisi ile Yeni Dünya Vakfı, ülkemizin, milletimizin, ümmetin refahı ve selahiyeti için çabalamaktadır. Tabi gençlerimize yalnızca maddi destekte bulunmuyoruz. Ayrıca, kurslar, seminerler, konferanslar, yurtiçi ve yurtdışı geziler, kamplar, kültürel etkinlikler gibi birçok alanda katkıda bulunuyor, onları hayata en iyi şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken emeğini, desteğini, zamanını, katkısını esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara, hiçbir şey yapmasa dahi yanımızda olup bizi motive eden gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm bu duygularla hepinizi yürekten selamlıyor, tekrar hoşgeldiniz diyorum”. Dedi.

İftar yemeğinin ardından Altındağ Müftüsü Enver Türkmen yemek duası yaptı. Program şube yöneticileri ve konukların kısa kısa duygu ve düşüncelerini aktarmasıyla devam etti.

D6G2JPKW0AAH37o

D6G2KfbWAAAgytr