baskann

1959 Yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu ilçesinde, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te yaptı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1981 yılında mezun oldu.

Tekirdağ Çorlu Lisesi’nde öğretmen olarak başladığı meslek hayatına daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nda devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Siverek, Çemişgezek ve Eminönü İlçelerinde Vaiz ve Müftülük görevlerinde bulundu. Askerlik hizmetini K.K.T.C’de Yedek Subay olarak tamamladı. Ocak 1988-Haziran 1990 döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas gördü. Nisan 1993-Kasım 1995 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi olarak yurt dışında (Belçika’da) görev yaptı. 2007 Ekim – 2015 Aralık tarihlerinde AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı yaptı.

İstanbul Adıyamanlılar Vakfı yanında değişik bazı vakıf, dernek ve sendikaların kurucu üyesi/ üyesi olarak sosyal aktivitelerde bulundu. Halen Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkez Yüksek Müşavere Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir. 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde Adıyaman Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi 21-22. Dönem Adıyaman Milletvekilliği yaptı. İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mahmut GÖKSU
Mütevelli Heyet Başkanı