Bursiyerler >

BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Yeni Dünya Vakfı tarafından gerçekleştirilen Kefken Kampının dün geceki konuğu, 61. Hükümet Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Emrullah İşler oldu.
Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Göksu’nun davetlisi olarak dün akşam saatlerinde Kefken Kampına gelen İşler, kamp alanını inceledikten sonra öğrencilerle tanışıp kısa bir süre sohbet etti.
Vakıf faaliyetlerinin gençlerin gelişimlerinde önemli etkisi olduğuna vurgu yapan İşler, insana yatırımın en önemli hizmet olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra konferans salonunda “Dünden bugüne Türk dış politikası” başlıklı konuşması için üniversite öğrencilerine hitap eden İşler, Türkiye’nin dış politikada ortaya koyduğu başarı yüzünden saldırılara maruz kaldığını ileri sürdü. Özellikle 2007’den sonra Türkiye’de çok şeyin değiştiğinin altını çizen İşler, “2005 yılında AB ile müzakereler başladıktan sonra, Türkiye olarak üzerimize düşen ne varsa hayata geçirmeye başladık. Gerekirse Kopenhag Kriterlerini, Ankara kriterleri kabul edip gereken tüm reformları yapacağımızı vurguladık. Böylece AB’nin ileri sürdüğü tüm bahaneleri de ortadan kaldırmış olduk.
AB kriterleri için çalışmalar devam ederken, bir yandan da İslam coğrafyası ile stratejik işbirlikleri ve konseyler kurduk. Afrika, Latin Amerika, Asya derken Türkiye dünyanın her bir köşesinde iyi ilişkiler ve ticari bağlar kurdu, pekiştirdi. İşte 2007’den itibaren Türkiye’nin dış politikada hızlı ve etkili hamleler yapmasından, bazı odaklar fena halde rahatsız olmaya başladı.
Güçlü bir Türkiye’yi istemiyorlar, tahammül edemiyorlar. Türkiye uyuyan bir devdi, uyanması onların uykularını kaçırdı. 15 Temmuz’da neyle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bize ayar vermek istediler, ama asıl ayarı millet onlara verdi!
Ben o gece, “Kaybettiler…” diye bir tivit atmıştım. Çünkü meclisin açılmasını bile engelleyemeyenlerin, bir darbeyi gerçekleştirmesi mümkün olabilir mi? Her partiye mensup vekiller mecliste bir araya gelerek, darbeye karşı fiili dirençlerini ortaya koydular. Bu durum FETÖ’yü çıldırttı. F16’ları meclise yönlendirerek, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi bombaladılar” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda öğrencilerin birbirinden ilginç ve güncel sorularını da cevaplayan İşler, soruların yoğunluğu nedeniyle programını uzatmak durumunda kaldı. Öğrencilerin memleket meselelerine olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İşler, programı düzenleyen Yeni Dünya Vakfı’na teşekkür etti.
Gecenin sonunda Vakıf Başkanı Mahmut Göksu tarafından 61. Hükümet Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e hatıra plaketi sunuldu.
img_2628
img_2640