Hocalı Katliamı’nın 26. yılı nedeniyle Yeni Dünya Vakfı’nın düzenlediği anma etkinliğinde konuşan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim; Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu bugün de Azerbaycan halkı, yönetimi ve askerinin Türkiye’nin yanında olduğunu belirterek, Zeytin Dalı Harekatı’na olan desteğini de ifade etti.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi tarafından Mamak öğrenci yurdumuzda Hocalı Katliamı anma programı düzenlendi. Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Abdullah Özer ve Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim’in katıldıkları programda vakıf yöneticileri ve öğrenciler de yer aldılar.

Mamak Müftüsü Ramazan Ilıkkan’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan programda daha sonra Türkiye ve Azerbaycan milli marşları okundu. İlk olarak Tabriz Jafarov Hocalı katliamını ve neler yaşandığını anlattı. Katliamı tüm yönleriyle anlatan video gösteriminin ardından Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de kısa bir konuşma yaptı. Vakfımızın yurtlarında kalan öğrencilerin hazırladıkları videonun gösterimi yapıldıktan sonra Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, kürsüye gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi İbrahim, Hocalı Katliamı ile ilgili düzenlenen konferanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz hiçbir zaman bu soykırımları unutmayacağız. Biz her zaman güçlü olacağız. Kardeş ülkemiz Türkiye de bizim her zaman yanımızda oldu. Azerbaycan da Türkiye’nin yanındadır.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi İbrahim, Azerbaycan halkı, yönetimi ve askerinin Türkiye’nin yanında olduğunu belirterek, Zeytin Dalı Harekatı’na olan desteğini de ifade etti.

Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu vurgulayan İbrahim, “Türkiye, terörden en çok eziyet çeken milletlerden biridir. Türkiye’ye karşı çok saldırılar oldu. Türkiye de tabi bunlara karşı sınır güvenliğini sağlamak için elinden geleni yapacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, “Türkiye olarak, Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise uluslararası kuruluşların Hocalı Katliamı gibi şiddet olaylarındaki tavrını eleştirerek, “Nerede Birleşmiş Milletler? Bu katliamların en önemli bence cesaret veren müsebbipleri uluslararası kuruluşlardır. Birçok uluslararası kuruluş var ama maalesef hiç ortada yoklar, hiç sesleri çıkmaz. Çünkü gerçekten kurulu düzen mazlumun, haklının değil, güçlünün savunucusudur.” ifadesini kullandı.

Kışla, İslam coğrafyasının bir ve beraber olması gerektiğinin altını çizerek, “Azerbaycan’ın acısı bizim acımız, Azerbaycan’ın hüznü bizim hüznümüz, Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimizdir.” diye konuştu.

Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Cavid Abdullahzade de, birer konuşma yaparak Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğine vurgu yaptılar.

Program sonunda Mamak Müftüsü Ramazan Ilıkkan tarafından katliamda hayatını kaybedenlere ve tüm şehitlerimiz için dualar ettirdi.

file6
file