ANKARA'DA HÂMİ VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Yeni Dünya Vakfı öğrencilerinin sosyal ve mesleki yaşantılarına destek olabilmek, onların vakıfla diyaloglarını daha sağlıklı bir şekilde kurabilmelerinin sağlamak ve gelecekte iyi bir vakıf insanı olabilmeleri gayesiyle gerçekleştirilen ‘Biz Bir Aileyiz Projesi’ kapsamında, 07 Aralık 2016 Çarşamba günü yemekli bir toplantıyla bursiyer öğrenciler ve hamiler bir araya geldiler.
Yeni Dünya Vakfı’nın 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başlattığı ve burs imkanlarından yararlanan veya vakıf programlarına katılan öğrencilere vakıf misyonu kazandırıp, meslek hayatına başladıklarından sonra da Yeni Dünya Vakfı’nın hizmetleri ile bütünleştirmeyi hedeflediği proje ile ayrıca, arkadan gelen gençlerin vakfı sahiplendiği ve yeni kuşaklarla gençleşerek hizmetlerini sürdüren bir yapıya kavuşmasına katkı sağlaması da bekleniyor.
Bu kapsamda aralarında milletvekilleri, akademisyen, bürokratlar, ilahiyatçılar ve iş dünyasından isimlerin de yer aldığı vakıf üye ve gönüllüleri arasından belirlenen hamiler, dün akşam Mamak Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen toplantıda öğrencilerle bir araya geldiler.
Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Biz Bir aileyiz Projesi Hami ve Öğrenci Buluşması” yemeğine, Genel Başkan Mahmut Göksu, Uşak Milletvekili Alim Tunç, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve TBMM eski Başkanvekili İsmail Alptekin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Abdülkadir Akıl, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç’un yanı sıra vakfın Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir ve bir çok vakıf gönüllüleri yemeğe katıldılar.
Kuran-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Ankara Şubesinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Asırlardır devam eden vakıf kültürümüzün yansıması olarak her sabah vakıf binasında çorba ikramında bulunulduğunu ifade eden Toköz, haftalık vakıf faaliyetlerini de katılımcılara anlattıktan sonra Biz Bir Aileyiz Projesi Ankara Şubesi hami ve öğrencilerine başarılar diledi.
Daha sonra kürsüye çıkan Genel Başkan Mahmut Göksu, programa ev sahipliği yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e ve programı gerçekleştiren YDV Ankara Şubesine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, programa katılan her ismin aslında ulvi bir gaye için bir araya geldiğini ifade etti.
Kişilerin her türlü imkân ve vakitlerini harcayarak diri tutmaya çalıştığı vakıf kervanının önemine vurgu yapan Genel Başkan Göksu, Yeni dünya Vakfı’nın faaliyetlerini artırarak devam ettirdiğini, buna rağmen alanın çok geniş olduğunu; daha çok insana ulaşmak için herkesin bu kervana destek vermesi gerektiğini ifade etti. Vakıf çalışmalarında “ben de varım” diyen herkese kapının açık olduğunun altını çizen Başkan Göksu, “Bu akşam hamilerimizi öğrencilerimize rehberlik yapmaları için bir araya getirdik. Vakıf hizmetlerinde Hasbilik esastır. Hamilerimiz bu esas çerçevesinde siz öğrencilerimize rehberlik edecektir. Burada tanıştığınız abileriniz yarın sosyal hayatınızda sizin için önemli bir çevre olacaktır. Belki zor gününüzde akla gelen ilk isim, bir başka ifadeyle sosyal sermayeniz olacaktır. İşte bu proje ile okuldaki eğitiminize ek olarak gönüllük esasına göre farklı bir eğitim farklı bir çevre ve daha geniş vizyon kazanmaktasınız. Vakfın bu tür çalışmalarını önemseyiniz ve destekleyiniz” diye konuştu.
Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Uşak Milletvekili Alim Tunç, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve TBMM eski Başkanvekili İsmail Alptekin’in birer selamlama konuşması yaparak yapılan çalışmaların önemini vurguladılar.
Her hami ve sorumlu olduğu öğrencilerin yer aldığı ayrı masa oturumları şeklinde düzenlenen program, hami-öğrenci tanışması ve yemek ikramı ile devam etti. Herkesin memnun olarak ayrıldığı program sonunda Biz Bir aileyiz projesinin bu yıl çok daha verimli olacağı ümidi yenilenmiş oldu.
img_7561
mamak-bld-baskani