X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Etkinlikler >

ANAVATANDAN YAVRU VATANA STK DESTEĞİ

Türk Havayolları ve Anadolujet’in katkıları ile KKTC’de düzenlenen  Kültür ve İnanç Turizmi Çalıştayı’na, Türkiye’den  Yeni Dünya Vakfı’nın da aralarında yer aldığı 30’a yakın sivil toplum kuruluşu katıldı.
“12-14 Mayıs tarihleri arasında Acapulco Otel’in ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Kültür ve İnanç Turizmi Çalıştayı düzenlendi. KKTC’yi temsilen Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, DMG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof Dr.  İbrahim Benter, KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ve KISBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç’in katıldığı çalıştaya Türkiye’nin önde gelen birçok sivil toplum kuruluşu da katılım sağladı.
Gala yemeği 13 Mayıs’ta Acapulco Otel’de düzenlenen çalıştayda Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof Dr. İbrahim Benter, KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, KISBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç ve Dr. Burak Kavuklu tarafından sunumlar yapıldı. Dünden bugüne KKTC’nin kültürüne ışık tutulan çalıştay iki gün sürdü. Çalıştay boyunca KKTC’nin kültürel zenginlikleri ve tarihi mirasının Türkiye ve uluslararası mecrada tanıtımı, KKTC’ye yapılacak turizm ve eğitim yatırımları üzerinde çalışmalar yapıldı.
Türkiye’den gelen katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören sunumlarla gerçekleştirilen organizasyonun verimli geçmesinden dolayı çalıştayın platforma dönüştürülerek devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
Türkiye’den katılan STK’lar adına konuşan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, çalıştayın anavatan ile yavru vatan arasında gönül bağlarının daha da pekişmesine vesile olacağını ifade etti. Kıbrıs’ın manevi olarak da önemli bir zenginliği barındırdığını belirten Başkan Göksu, “Yavru vatan KKTC’nin güzelliği sadece güneşi denizi ve yeşiliyle değil, toprak altındaki manevi zenginlikleri; sahabeler, evliyalar, ermişler, şehitler ve önemli tarihi şahsiyetleri de bağrında tutan tarihin ve kültürün harman olduğu bir ülkedir. Türkiye’den katılan sivil toplum kuruluşları, ülkemizin önde gelen seçkin ve nadide vakıf, dernek ve sendikalarıdır. Bu STK’larımızın bilgi ve birikimlerini, yavru vatanın gelişmesi ve kalkınması için seferber etmesi hepimizi mutlu edecektir.
KKTC’de bulunan STK’lar, işadamları ve hükümet yetkilileri ile de el ele vererek çok daha güzel ve kalıcı hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz. Oluşturacağımız sinerji KKTC’yi, bölgenin parlayan devleti konumuna getirecektir. Bu toplantıda yapılan sunumlarla Kıbrıs hakkında güzel ve özel bilgiler verildi, ufkumuz açıldı ve böylece sorumluluklarımızı bir kez daha idrak ettik. Çalıştayda yapılan konuşma ve sunumları maddeler halinde karara bağlayıp, takibi ve sürdürülebilirliği için de bir platformun kurulması uygun olacaktır.
Bu güzel ve verimli çalışma toplantısının gerçekleşmesine katkıda bulunan THY ve Anadolujet ile DMG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner’e, başta sayın bakanımız olmak üzere kıymetli katılımcılara, sunum yapan arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese Türkiye’den gelen STK’lar adına şükranlarımı sunuyor, çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
Çalıştay sonrası, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden heyet, ayrıca Kıbrıs’ta faaliyet gösteren eğitim kurumlarını da ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Özellikle Kıbrıs İlahiyat Koleji hakkında alınan brifing beğeni topladı. Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ve ESKAD (Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği) ziyaret eden heyet çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. ESKAD Kadın Kolları faaliyetlerini icra etmek üzere planladığı tarihi bir mekanın satın alınması için gerekli olan 450 bin Lira, Türkiye’den giden STK’lar arasında toplanması, STK’lar arasındaki kardeşlik dayanışmasının en somut örneği oldu.
Ayrıca Başkan Göksu, beraberinde Birlik Vakfını temsilen TBMM Genel sekreter Yardımcısı Erbay Kücet ile birlikte Kıbrıs Türk İslam Kültür Cemiyeti’ni ziyaret edip Vakıf Onursal Başkanı Işılay Arkan ve diğer yetkilerle görüşerek, çalışmalar ve yurt hizmetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
_DSC4973
_DSC4801