Afganistan Sağlık Bakanlığı heyeti, Yeni Dünya Vakfı’na ziyarette bulundu.

Waris Barmak başkanlığındaki Afganistan Sağlık Bakanlığı üst düzey yetkililerini Genel Koordinatör Yardımcısı ve Genel Başkan Danışmanı Serhat Yılmaz vakıf genel merkezinde ağırladı.

Yılmaz, Yeni Dünya Vakfı’nın Türkiye genelindeki burs ve yurt çalışmalarından bahsederek vakfın uluslararası çalışmalarının da altını çizdi. Bu kapsamda içinde Afganistan’ın da bulunduğu 62 farklı ülkeden yüzlerce gence temas ettiklerini kaydeden Yılmaz, yeni bir dünyanın ancak farklı ülkelerden gençlerle kurulabileceğini belirtti. Ziyaret esnasında ayrıca vakfımızın Afgan öğrencilerinden Baburşah Arman ve Mahbubullah Habibi de hazır bulundu.

Bakanlık yetkilisi Barmak ise, Yeni Dünya Vakfı’nın Türkiye’nin en saygın ve önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğuna işaret ederek, bu nedenle Yeni Dünya Vakfı ile yakın görüş alışverişine önem verdiklerini belirtti.

Ayrıca Barmak, iki ülke ilişkilerinde STK’ların önemli ve etkin rol oynadığının altını çizdi. Ziyaret, karşılıklı hediyelerin sunulmasının ardından sona erdi.

IMG_6215 IMG_6224 IMG_6234 IMG_6240

Bir Yanıt bırak