Yeni Dünya Vakfı’nın ülkemizin farklı şehirlerinde hizmet veren toplam 15 yurdunda, öğrencilerin  konaklama ihtiyaçlarının yanı sıra; eğitimlerini destekleyici ve kültürel fırsatlar oluşturmaya yönelik faaliyetler de gerçekleştiriliyor.

Ankara Keçiören’de açılan ilk yurdun ardından 2018-2019  eğitim-öğretim dönemine İstanbul’da 4, Ankara’da 7, Bursa, Gaziantep, Kırıkkale ve Gümüşhane’de 1’er öğrenci yurdu ile devam eden Yeni Dünya Vakfı, 15 yurt sayısına ulaştı. Tamamı yüksek öğretim öğrencilerine hizmet veren faal 5  kız öğrenci yurdu ve 10 erkek öğrenci yurdunda ayrıca yaz aylarında civardaki 6-13 yaş arası çocuklara yaz kursları da veriliyor.

Bir yıl içerisinde önemli bir sıçrama yaparak yurt sayısını 15’e ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Öğrenci Evleri ve Yurtlar Komisyon Başkanı Hamit öncü, “Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere özellikle bu yıl ardı ardına yurtlarımızı öğrencilerimizin hizmetine açtık. Hepsi de güvenli ve merkezi lokasyonlarda bulunan yurtlarımızda öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri imkanları da sağlamış bulunuyoruz. Spor salonları, dinlenme odaları, ders çalışma ve etüt odaları, konferans ve sinema salonu gibi birçok imkan mevcut. Ayrıca vakfımızın desteği ile şehir içi ve şehir dışı geziler, söyleşiler, spor turnuvaları, film gösterimleri, kahvaltı programları, kamplar, sanatsal etkinlik ve faaliyetler, değerler eğitimi alanında derslerin yanı sıra eğitim aldıkları branşlara göre takviye dersler de veriyoruz” açıklamasında bulundu.

YENİ DÜNYA VAKFI YURTLARI, ÖĞRENCİLERİN YENİ YUVASI OLDU

Özellikle 2017 yılında ivme kazanan yurt çalışmalarının oldukça başarılı neticeler verdiğine vurgu yapan Öncü, “Mesela geçen yıl açtığımız kız yurdumuzda kalan öğrenciler bu yaz arkadaşlarını da yurdumuza yönlendirip kaydolmalarına vesile oldular. Neredeyse hiç yeni kayıt alamadık ve Eylül ayı olmadan kayıtlar doldu. Yine diğer yurtlarımızda da kayıtların büyük çoğunluğu yurdumuzda kalan gençlerin, okuldan arkadaşlarından oluşuyor. Bu gösteriyor ki; Öğrencilerimiz yurtlarımızdan, yurt personeli ve vakfımızın yaklaşımından gayet memnunlar. Yurtlarımızı kendi yuvaları gibi görüyor, sevdikleri arkadaşlarını da görmek istiyorlar. Bu motivasyonla bizler de hem bu memnuniyet skalasını korumak ve mümkün olduğunca artırmak hem de öğrencilerin eğitim dışındaki zamanlarını çok almadan, onları yormayacak ve aksine motive edecek, rahatlatacak etkinlik ve faaliyet planları yaptık. Özellikle İstanbul gibi dünyanın önemli kültür ve sanat kentlerinden birinde okumanın avantajından istifade edebilmeleri için, konserler, tiyatrolar ve söyleşiler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile bir işbirliği yaptık. Artık öğrencilerimiz birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe hiçbir ücret ödemeden katılma imkanına sahipler. Tabi bu destek için de başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal ve Kültür A.Ş. yetkilerine de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

FARKLI ÜLKELERDEN ÖĞRENCİLER YENİ DÜNYA’DA BULUŞTULAR

Yeni Dünya Vakfı yurtlarında çok sayıda uluslararası öğrencinin de kaldığına değinen Öncü, “Dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı dil ve kültürden çok sayıda öğrenci de yurtlarımızda kalıyorlar. Özellikle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından lisans ve lisansüstü eğitim almaları için ülkemize getirilen öğrenciler, yurtlarımızda diğer öğrencilerimizle birlikte kalıyorlar. Bu durum çok da güzel bir kültürel etkileşeme vesile oluyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gençlerimiz ile dünyanın farklı ülkelerinden gençler, bir kültür mozaiği oluştururken, sosyal anlamda kendilerini geliştiriyor, bir vizyon kazanıyorlar. Aynı şekilde yabancı öğrencilerimiz de toplumumuzu ve ülkemizi tanımak, adapte olmak konusunda avantaj elde ediyorlar. Bu durum iki tarafın yeni dil öğrenmeleri için de bir değer oluşturuyor. Ayrıca yurtlarımızda kalan öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine döndüklerinde güzel ülkemizin birer fahri elçisi oluyorlar ” Dedi.

HER YURDA KENDİ BÖLGESİNDEN YÖNETİCİ

Yurt faaliyetleri ve öğrenci ilişkileri kadar, yurt yönetim kurullarının oluşturulmasında da hassas davranıldığının altını çizen Hamit Öncü, şöyle konuştu; “Her yurdumuzun bir yönetim kurulu mevcut. Bu yönetim kurulları, o bölgenin yerel ve mülki idarecileri, saygın iş adamları, esnafları, çeşitli kurum ve kuruluş çalışanlarından oluşuyor.  Hem aileler gönül rahatlığı ile evlatlarını yurtlarımıza teslim edebilsinler, hem de yurtlarımız bulundukları il/ilçelere değer katabilsin diye böyle yol izledik. Allah razı olsun ki, bu oluşturulan yönetim kurulları da bu yükü omuzladılar ve yurtlarımız bugünlere geldi. Çok zor bir işi gerçekleştirdiğimizi, birilerinin gözbebeği olan evlatlarını emanet ettikleri bir mecra da hizmet verdiğimizi göz önüne alırsak, yapılan işin ne derece hayırlı olduğunu da görmüş oluruz. Bu niyetle yurt ücretlerini de belli bir seviyenin üzerine asla çıkarmadan, yeme ve diğer imkanların da titizlik ve makul ölçülerde verilmesine de dikkat ediyoruz. Bunların hepsini bir bütün olarak koordine eden, vaktini, nakdini esirgemeyen, bilgi ve birikimleri ile bu gençlerimize destek olan herkese teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum.”

YENİ DÜNYA VAKFI YÜKSEK ÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURTLARI

İSTANBUL: